Ahtapot Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ahtapot Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla birlikte hep paha yönünden hem ilgi çekmeyen bir besin maddesi olduğu için tüketimi düşük seviyededir.

Ahtapot sosu için gerekli malzemeler
  • 1 adet ahtapot
  • 1 su bardağı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
Ahtapot Sosu Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içerisinde soya sosu, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, domates salçası ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. İçerisine birkaç damla su eklenerek kıvamı inceltilir. Hazırlamış olduğunuz bu sosu haşlanmış olan ahtapotun üzerine yayarak bir gece bekletiniz. Ertesi gün ahtapotu fırına verdiğinizde son derece lezzetli bir ahtapot sosu elde ettiğinizin farkına varacaksınız.

Ahtapot Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahtapot ilginç Özellikleri

Ahtapot ilginç Özellikleri

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahtapot Bacağı Özellikleri

Ahtapot Bacağı Özellikleri

Ahtapot Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Sosu Tarifi ve Malzemeleri