Ahtapot Pişirme

Ahtapot pişirme; Ahtapot piştikten sonra farklı biçimlerde servis edilebilecek bir deniz ürünüdür.

  • Pişirecek ahtapot daha önce temizlenmiş ve sonra taze olarak dondurulmuş ise direkt haşlanır.
  • Ahtapotun etinin sert olmaması için genelde döverek yumuşatıldığı sanılır ama dondurma işlemi yumuşaklık için gerek olan şarttır.
  • Ahtapot pişirmede bir diğer husus ise pişirme süresidir.
  • Pişirilen etler genelde piştikçe yumuşamasına rağmen, ahtapot uzun süre pişirildiği zaman ise sertleşir. 1 kg ağırlığındaki ahtapotun pişirme süresi ortalama 30 dk. iken, 300-400 gr ağırlığındaki daha küçük ahtapotlar ise 15-20 dakika da pişer.
  • Ahtapotla yapılabilecek yemek türleri fazladır ama ilk olarak ahtapot haşlanmış olmalıdır. Haşlanmış olan ahtapot sadece üzerine zeytinyağı ve limon gezdirerek meze olarak yenilebileceği gibi farklı malzemeler eklenerek salata, güveç, sote gibi yada kavurma olarak da yapılabilir.

Ahtapotun haşlanması için ise;

  • 1 tane orta boydaki ahtapotu haşlayabilmek için 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi, 2 çorba kaşığı kadar kimyon ve 3 tane defne yaprağı ile beraber haşlanır.
  • Sirke ve defne yaprağı ahtapot haşlanırken çıkabilecek olan kötü kokuyu engelleyeceğinden orta boy bir haşlama tenceresi içindeki suya ilk olarak bunlar eklenir.
  • Sirke ve defne yaprağının yerine isteğe bağlı olarak kimyon da kullanılabilir.
  • Sonradan temizlenen ahtapotu bir daha sudan geçirip, kaynayan suyun içine konulur.
    Ahtapotun üstündeki sümüksü sıvı ve bu olan sıvı haşlandıktan sonra gider.

Ahtapot pişirme süresi önemlidir. Ahtapotu kaynayan suyun içine koyduktan 15 dakika sonra bir çatal yardımı ile batırılarak yumuşaklığını kontrol edilir. Ortalama 20 dakika orta ateşte pişirilir. İstenilen yumuşak sağlandıktan sonra ahtapotu tencereden alıp yapılması planlanan yemeğe göre doğramaya başlanabilir.

Ahtapotlu makarna pişirilmesi için malzemeler:

  • 1/2 paket spaghetti
  • 1 orta boy ahtapot
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy domates
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 2-3 tane defne yaprağı
  • 2 yemek kaşığı sirke, bir fiskede deniz tuzu

Ahtapotlu makarna pişirilmesi

Tencere içerisinde 8-10 dakika makarna haşlanır. Orta boy bir tencere içerisine su, sirke ve defne yaprağı konur. Ahtapot temizlenmiş ise sudan geçirerek kaynamış olan suyun içine konur. Ahtapotu suyun içine koyduktan sonra 15 dakika sonra çatal yardımı ile batırılarak yumuşaklığı kontrol edilir. Çok fazla pişirilmez. Bir tava üzerine biraz zeytin yağını ve yuvarlak olarak dilimlenmiş olan sarımsakları tavaya koyarak sotelenir. Sudan çıkarılan ahtapot kesme tahtasına konularak 2-3 cm.lik kalınlıkta doğranır. Sarımsakların olduğu tavaya eklenir. 2-3 dakika yüksek ısıdaki ateş ile sotelenir. Üzerine ufak ufak doğranmış domatesler koyup 4-5 dakika pişir ve biraz deniz tuzu eklenir. Makarna tavaya eklenerek karıştırılır ve servis tabağına alınır. İsteğe göre karabiber eklenerek servis edilir.

Ahtapot Pişirme Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahtapot Pişirme"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Ahtapot Yemeği
Ahtapot yemeği, genellikle Kore'de, Japonya'da sevilerek yenen güzel bir beyaz et yemeğidir. Eğer ahtapotun yemeğini yapacaksanız önce kafasını iyice ezmelisiniz. Çünkü ahtapot kolay kolay ölmez ve ölmediği gibi de, yerken kişinin damağına yapışarak,...
Ahtapot Nasıl Pişirilir
Ahtapot nasıl pişirilir? Ahtapot genel olarak mezesi bilinen bir deniz ürünü olsa da ana yemek olarakta tüketilebilir. Ayıklanması ve pişirilmesi oldukça aşamalı olduğu için meşakatli bir yiyecektir. Lezzeti ve görseli ile deniz ürünleri arasında baş...
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot helal mi sorusunun yanıtı İslam dininde mezheplere göre değişmektedir. Bazı mezhepler tabiri caizse denizden babam çıksa yerim şeklinde bir yaklaşım sergilerken bazı mezhepler ahtapot helal mi sorusuna temkinli yanıt vermektedirler. Ülkemizde...
Ahtapot Bacağı
Ahtapot bacağı, Denizlerin derinliklerinde yaşamlarını sürdüren ahtapot ismi eski Yunanca bir isim olup Türkçe karşılığı sekiz bacak olarak bilinir. Yapıları gereği kafalarına bağlı sekiz kolları vardır. İstedikleri renge ve dokuya bürünebilirler. Ka...
Fil Kulaklı Ahtapot
Fil kulaklı ahtapot: Aslında sadece bir ahtapot, ancak kulakları aynen bir filinki gibi. Fil görünümündeki ahtapot okyanusta keşfedildi ve bili madamları ona Dumbo adını verdi. Bunun nedeni Disney çizgi filmlerindeki yüzen fillere benzetildiğinden...
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapotların Kaç Kalbi Var, ahtapotlarda 3 adet kalp bulunmakta olup çok zeki ve hareketli canlılardır. 8 kolu vardır ve bu kolları güçlüdür. Avına kolayca sarılıp avlanmasını sağlar. 8 tane kola tek kalp mantık olarak yetmeyeceğinden ahtapotun 3 k...
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot Kaç Kollu, bir ahtapotun sekiz kollu olduğu bilinmektedir. Ahtapot kelimesi, Yunancada ‘sekiz ayak’ anlamına gelen Octopoda kelimesinden gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi kabuksuz kafadan bacaklı olan bu deniz canlısının sekiz ayağı olduğu...
Ahtapot
Ahtapot, (octopus) ahpapotgiller (octopodidae) familyasındandır. Bu canlılar kafadan bacaklı grubundan olup vücutlarında dokunaçları bulunan yumuşakçalardandır. Denizlerde yaşayan bu canlının 50 ye yakın çeşidi bulunur. Ayrıca bütün denizlerde yaşaya...
Ahtapot Yumurtası
Ahtapotun yumurtası, her biri bir kapsülle muhafaza edilen her biri bir zeytin büyüklüğünde olan yumurtalardır. Yumurtalar salkım şeklinde bir küme meydana getirir. Her bir kapsülün bir ucu taşa veya başka bir zemine bağlanır. Yumurtalar yarı saydamd...
Ahtapot Meze
Ahtapot meze; ahtapot kafadan bacaklı olan kabuksuz bir deniz canlısıdır. Kayaların üzerinde kolları sayesinde sürünerek ve suyu hunisinden püskürterek hareket eden bir deniz canlısıdır. Ahtapotların küçük türleri yarıklar ve kayalıklar arsında gizle...
Ahtapot Özellikleri
Ahtapot Özellikleri: Ülkemiz denizlerinde de çok görülen bir hayvan olan ahtapot kafadan bacaklı sınıfında, aynı zamanda kabuğu olmayan bir deniz canlısıdır. Vücudunun hiçbir yerinde kabuk bulunmaz. Ayrıca vücutlarında herhangi bir kemikte bulunma...
Ahtapot Turşusu
Ahtapot Turşusu, Kıbrıs bir ada, kıyıları da kayalık olduğu için ahtapot her zaman bulunabilen bir deniz hayvanıdır. Üstelik çok iri ve yetişkin olmasına gerek yoktur. Bir okka ( bir kilodan ağır) civarındaki bir ahtapot turşu yapmak için uygun ol...
Ahtapot Sosu
Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla birlikte hep paha yönün...
Ahtapot Izgara
Ahtapot Izgara, İnsanların yalnızca sekiz kola sahip bir deniz canlısı olarak bildikleri ahtapotların aslında birçok özellikleri vardır. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalara göre dünya üstünde en zeki olan yaratıklar olarak yunuslar, maymunl...
Ahtapot Nasıl Yakalanır
Ahtapot nasıl yakalanır, Akdeniz ve Ege bölgelerinde en basit şnorkelle bile daldığınızda kolaylıkla ahtapot görebilmeniz ve hatta yakalaya bilmeniz için bazı taktikleri size anlatacağımAhtapotlar harika bir zekâya sahip canlılardır bunu çoğumuz b...
Ahtapot Balığı
Ahtapot balığı, kafadan bacaklılardan, dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Ahtapot balığı ülkemizin denizlerinde sık rastlanan bir deniz canlısıdır. Bir çok ülkede çeşitli yemekleri yapılarak tüketilmektedir. Derin denizlerde kayalıklar arasında b...
Ahtapot Kalori
Ahtapot kalori; ahtapot kabukları olmayan bacakları kafasında olan bir deniz ürünüdür. Ahtapot kayaların üstünde kollarıyla sürünerek hareket eder. Ahtapotun küçük türleri ise kayalık ve yarıklar arasında gizlenerek avlanır. İnsanlardan ve büyük hayv...

Ahtapot Yemeği

Ahtapot yemeği, genellikle Kore'de, Japonya'da sevilerek yenen güzel bir beyaz et yemeğidir. Eğer ahtapotun yemeğini yapacaksanız önce kafasını iyice ezmelisiniz. Çünkü ahtapot kolay kolay ölmez ve ölmediği gibi de, yerken kişinin damağına yapışarak,...

Ahtapot Nasıl Pişirilir

Ahtapot nasıl pişirilir? Ahtapot genel olarak mezesi bilinen bir deniz ürünü olsa da ana yemek olarakta tüketilebilir. Ayıklanması ve pişirilmesi oldukça aşamalı olduğu için meşakatli bir yiyecektir. Lezzeti ve görseli ile deniz ürünleri arasında baş...

Ahtapot Helal Mi

Ahtapot helal mi sorusunun yanıtı İslam dininde mezheplere göre değişmektedir. Bazı mezhepler tabiri caizse denizden babam çıksa yerim şeklinde bir yaklaşım sergilerken bazı mezhepler ahtapot helal mi sorusuna temkinli yanıt vermektedirler. Ülkemizde...

Ahtapot Bacağı

Ahtapot bacağı, Denizlerin derinliklerinde yaşamlarını sürdüren ahtapot ismi eski Yunanca bir isim olup Türkçe karşılığı sekiz bacak olarak bilinir. Yapıları gereği kafalarına bağlı sekiz kolları vardır. İstedikleri renge ve dokuya bürünebilirler. Ka...

Fil Kulaklı Ahtapot

Fil kulaklı ahtapot: Aslında sadece bir ahtapot, ancak kulakları aynen bir filinki gibi. Fil görünümündeki ahtapot okyanusta keşfedildi ve bili madamları ona Dumbo adını verdi. Bunun nedeni Disney çizgi filmlerindeki yüzen fillere benzetildiğinden...

Ahtapot Salatası

Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil biber, kırmızı bi...

Ahtapot Çekici

Ahtapot Çekici, aracın herhangi bir arızası sonucu aracı olduğu yerden alarak oradan başka bir istenilen yere götürmeye yarayan bir çekici aracıdır. Ahtapot çekici kendini yere sabitleyecek 4 taraflı sistemden oluşan ve aracı 4 ayrı yerden tut...

Ahtapot Sote

Ahtapot Sote, ahtapot kafadan bacaklılardan dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Evde malzemeniz olduğu sürece ahtapot sote kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir yemek türüdür. Akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz ve bir misafiriniz geld...

Ahtapot Sosis

Ahtapot Sosis, çocuklar için görsellik açısından onların severek yiyeceği ahtapot şeklindeki faklı bir lezzettir. Bazen çocuklar veya yetişkinler sevmedikleri besin maddeleri çeşitli şekillerle süslenerek albenisi yüksek hale getirilebilir. Ön...

 

Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapot Pişirme
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot
Fil Kulaklı Ahtapot
Ahtapot Yemeği
Ahtapot Bacağı
Ahtapot Yumurtası
Ahtapot Meze
Ahtapot Turşusu
Ahtapot Özellikleri
Ahtapot Sosu
Ahtapot Izgara
Ahtapot Nasıl Yakalanır
Ahtapot Balığı
Ahtapot Kalori
Ahtapot Salatası
Ahtapot Nasıl Pişirilir
Ahtapot Çekici
Ahtapot Sote
Ahtapot Sosis
Popüler İçerik
Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve...
Ahtapot Çekici
Ahtapot Çekici, aracın herhangi bir arızası sonucu aracı olduğu yerden alarak oradan başka bir istenilen yere götürmeye yarayan bir çekici aracıdır. A...
Ahtapot Sote
Ahtapot Sote, ahtapot kafadan bacaklılardan dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Evde malzemeniz olduğu sürece ahtapot sote kolay bir şekilde yapa...
Ahtapot Sosis
Ahtapot Sosis, çocuklar için görsellik açısından onların severek yiyeceği ahtapot şeklindeki faklı bir lezzettir. Bazen çocuklar veya yetişkinler sevm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Ahtapotların Kaç Kalbi Var
Ahtapot Pişirme
Ahtapot Kaç Kollu
Ahtapot Helal Mi
Ahtapot
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Ahtapot Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Ahtapot Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Haziran - 2018