Ahtapot Sote Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Ahtapot Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Sote

Ahtapot, kafadan bacaklılardan dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Evde malzemeleriniz olduğu sürece ahtapot sote, kolayca yapabileceğiniz bir yemektir. Akşam yemeklerinde tüketebileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz bu yemek, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenektir. Kalori bakımından zengindir ve lezzet açısından da oldukça tatmin edicidir. Şimdi, ahtapot sote yapımına geçelim.

Ahtapot Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy ahtapot
  • 6 adet yeşil biber
  • 5 adet domates
  • 5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber ve pul biber
  • Yarım çay bardağı sirke

Ahtapot Sote Nasıl Yapılır?

Ahtapotu güzelce yıkayınız. Düdüklü tencereye yıkanmış ahtapotu ve sirkeyi koyarak ocağın üstüne yerleştiriniz. 40 dakika kadar pişmesini bekleyiniz. Bu sırada yeşil biberleri yıkayıp küp küp doğrayınız. Aynı şekilde domatesleri yıkayıp küp şeklinde doğrayınız. Sarımsakları da temizleyip küçük parçalar halinde doğrayınız.

Pişmiş olan ahtapotu soğuk su altında temizleyiniz. Ahtapotu et sote büyüklüğünde doğrayınız. Bir tencereye zeytinyağını koyup ocağın üzerine yerleştiriniz. Zeytinyağı kızınca tencereye biberleri ve sarımsakları ekleyip kavurunuz. Kavrulduktan sonra doğradığınız ahtapotu, domatesleri ve tuzu ekleyiniz. Domateslerin suyu hafifçe çekene kadar pişiriniz. Piştikten sonra tencerenizi ocaktan alınız. Üzerine pul biber ve karabiber serpiniz. Ahtapot sote hazır hale gelmiştir. Dilediğiniz zaman yiyebilir ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Sahre

30 Mayıs 2024 Perşembe

Deniz ürünlerini çok severim, ahtapotta bunlardan birisi. Daha önce ahtapot yemeği yapmıştım fakat, çok sert oldu. Ben düdüklü de pişirmemiş tim. Acaba, sert olmasının nedeni düdüklü de pişirmediğim den mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Sahre,

Ahtapotun sert olmasının nedeni gerçekten de düdüklü tencerede pişirmemen olabilir. Ahtapot, doğru şekilde pişirilmezse sert olabilir. Düdüklü tencere kullanarak ahtapotu daha yumuşak hale getirebilirsin. Ayrıca, ahtapotu pişirmeden önce iyice dövüp marine etmek de yumuşamasına yardımcı olabilir.

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Fedakâr

Yeterince haşlanmadığı sert kalmıştır. Düdüklü tencerede 40 dakika pişirmeniz gerekir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahtapot Helal mi?

Ahtapot Helal mi?

Ahtapot Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Meze Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Özellikleri ve Türleri

Ahtapot Özellikleri ve Türleri

Ahtapot Nasıl Yakalanır?

Ahtapot Nasıl Yakalanır?