Ahtapot Salatası
Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, kuru soğan da bu salatada kullanılır. Süslemesi ise maydanozu ince ince kıyılması veya maydanoz yaprakları ile yapılır.
Ahtapot Salatası İçin Malzemeler: - 300 gram temizlenmiş doğranmış ahtapot
- 1 adet domates
- 1 tutam dereotu
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 adet kornişon turşu
- 1 tutam maydanoz
- biraz tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ahtapot Salatasının Hazırlanışı:
Temizlenmiş ahtapotu küçük küçük doğradıktan sonra haşlama suyuyla birlikte tencerenin içine boşaltın. Yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika boyunca kaynatın. Kornişon turşularını ufak ufak doğrayın. Maydanoz dereotunu ince ince kıyın, sirke, biraz tuz, zeytinyağı ve domatesi de küp küp doğrayın. Bunları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Haşladığınız ahtapotlar soğuduktan sonra hazırladığınız karışımla karıştırarak ahtapot salatasını hazırlayınız.
Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 16.12.2016 15:05:02
Yorum Yapılmış "Ahtapot Salatası"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Ahtapot Sosis, çocuklar için görsellik açısından onların severek yiyeceği ahtapot şeklindeki faklı bir lezzettir. Bazen çocuklar veya yetişkinler sevmedikleri besin maddeleri çeşitli şekillerle süslenerek albenisi yüksek hale geti...
Ahtapot Sote, ahtapot kafadan bacaklılardan dokunaçlı bir
mürekkep balığı türüdür. Evde malzemeniz olduğu sürece ahtapot sote kolay bir
şekilde yapabileceğiniz bir yemek türüdür. Akşam yemeklerinde yiyebileceğiniz
ve bir misafi...
Ahtapot Çekici, aracın herhangi bir arızası sonucu aracı olduğu yerden alarak oradan başka bir istenilen yere götürmeye yarayan bir çekici aracıdır. Ahtapot çekici kendini yere sabitleyecek 4 taraflı sistemden oluşan ve aracı 4 ay...
Ahtapot nasıl pişirilir? Ahtapot genel olarak mezesi bilinen bir deniz ürünü olsa da ana yemek olarakta tüketilebilir. Ayıklanması ve pişirilmesi oldukça aşamalı olduğu için meşakatli bir yiyecektir. Lezzeti ve görseli ile deniz ü...
Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil bibe...
Ahtapot kalori; ahtapot kabukları olmayan bacakları kafasında olan bir deniz ürünüdür. Ahtapot kayaların üstünde kollarıyla sürünerek hareket eder. Ahtapotun küçük türleri ise kayalık ve yarıklar arasında gizlenerek avlanır. İnsan...
Ahtapot balığı, kafadan bacaklılardan, dokunaçlı bir mürekkep balığı türüdür. Ahtapot balığı ülkemizin denizlerinde sık rastlanan bir deniz canlısıdır. Bir çok ülkede çeşitli yemekleri yapılarak tüketilmektedir. Derin denizlerde k...
Ahtapot Izgara, İnsanların yalnızca sekiz kola sahip bir deniz canlısı olarak bildikleri ahtapotların aslında birçok özellikleri vardır. Bilim adamlarının yapmış olduğu araştırmalara göre dünya üstünde en zeki olan yaratıklar olar...
Ahtapot nasıl yakalanır, Akdeniz ve Ege
bölgelerinde en basit şnorkelle bile daldığınızda kolaylıkla ahtapot görebilmeniz ve
hatta yakalaya bilmeniz için bazı taktikleri size anlatacağımAhtapotlar
harika bir zekâya sahip canlıl...
Ahtapot Sosu, ağızda farklı tat bırakan aroma ile soslama yapılan deniz ürünüdür. Çoğu ülkede zevkle yenilen bir deniz ürünü olmakla birlikte her türlü şekilde pişirilerek yenilmektedir. Diğer kesimlerde fazla yaygın olmamakla bir...
|
|