Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Salatası, Türk mutfağından bir salatadır. Ahtapotu haşlayıp düğmelerini ayıklayıp genellikle tamamı soyulduktan sonra dilimleyip limon suyu ve zeytinyağı ile sunulmasıdır. Genellikle karabiber, zeytin, sarımsak, yeşil biber, kırmızı biber, kuru soğan da bu salatada kullanılır. Süslemesi ise maydanozu ince ince kıyılması veya maydanoz yaprakları ile yapılır.

Ahtapot Salatası İçin Malzemeleri
  • 300 gram temizlenmiş doğranmış ahtapot
  • 1 adet domates
  • 1 tutam dereotu
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 adet kornişon turşu
  • 1 tutam maydanoz
  • Biraz tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Ahtapot Salatası Nasıl Yapılır?

Temizlenmiş ahtapotu küçük küçük doğradıktan sonra haşlama suyuyla birlikte tencerenin içine boşaltın. Yumuşayıncaya kadar 30-40 dakika boyunca kaynatın. Kornişon turşularını ufak ufak doğrayın. Maydanoz dereotunu ince ince kıyın, sirke, biraz tuz, zeytinyağı ve domatesi de küp-küp doğrayın. Bunları diğer tüm malzemelerle karıştırın. Haşladığınız ahtapotlar soğuduktan sonra hazırladığınız karışımla karıştırarak ahtapot salatasını hazırlayınız.

Afiyet olsun.

Ahtapot Salatası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahtapot Bacağı Özellikleri

Ahtapot Bacağı Özellikleri

Ahtapot Özellikleri ve Türleri

Ahtapot Özellikleri ve Türleri

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ahtapot ilginç Özellikleri

Ahtapot ilginç Özellikleri

Ahtapot Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Sote Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Nasıl Yakalanır?

Ahtapot Nasıl Yakalanır?

Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Yemeği Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Yemeği Tarifi ve Malzemeleri