Ahtapot Izgara Ahtapotlar, yalnızca sekiz kola sahip deniz canlıları olarak bilinse de, aslında çok daha fazla özellikleri vardır. Bilim insanları, dünyanın en zeki yaratıkları arasında yunuslar, maymunlar, atlar, köpekler, kuzgunlar, domuzlar ve kargaları listelerken, ahtapotlar da bu listeye eklenmektedir. Yapılan birçok araştırma, ahtapotların labirentlerde yollarını bulabildiklerini ve hafızalarına kaydettiklerini göstermiştir. Bu nedenle, ahtapotlar çok zeki yaratıklar olarak kabul edilmektedir. Ahtapotlar, sekiz kola sahip olan canlı türleridir. Düşmanlarından uzaklaşmalarına ve savaşmalarına kolları yardımcı olur. Ahtapotların en ilginç özelliklerinden biri de, bu kollardan herhangi biri koptuğunda yerine yenisinin çıkmasıdır. Bu özellik, kertenkelelerde de görülmektedir; kertenkeleler de düşmanlarından kurtulabilmek için bıraktıkları kuyruklarının yerine yenisini çıkarabilirler. Ahtapot Izgara İçin Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Ahtapot Izgara Nasıl Yapılır? Önceden dövülmüş olarak satın aldığınız ahtapotu derin dondurucuda iki ya da üç gün bekletin. Daha sonra iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye alın. Beyaz şarabı, suyu, soğanı ve sarımsağı da ilave ederek yarım saat kadar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ahtapotu düdüklü tencereden alın ve suyunu süzün. Ardından ızgaraya alarak güzelce pişirin. Ayrı bir kapta limon suyunu, ince ince kıyılmış sarımsağı ve zeytinyağını iyice çırpın. Bu karışımı ahtapotun üzerine gezdirin ve kekik serptikten sonra sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun |