Ahtapotun yenilmeyen bölgeleri hakkında yazdıklarınız gerçekten ilginç. Özellikle baş bölgesinin lezzet açısından tercih edilmemesi ve sağlık riskleri taşıması dikkatimi çekti. Bu bölgelerin hangi koşullarda zararlı olabileceğini merak ediyorum. Ahtapotun iç organları da toksin biriktirme riski taşıdığı için neden bazı kültürlerde yine de tüketildiğini düşündünüz mü? Özellikle bu konuda farklı mutfak gelenekleri arasında nasıl farklılıklar var?
Ahtapotun yenilmeyen bölgeleri hakkında yazdıklarınız gerçekten ilginç. Özellikle baş bölgesinin lezzet açısından tercih edilmemesi ve sağlık riskleri taşıması dikkatimi çekti. Bu bölgelerin hangi koşullarda zararlı olabileceğini merak ediyorum. Ahtapotun iç organları da toksin biriktirme riski taşıdığı için neden bazı kültürlerde yine de tüketildiğini düşündünüz mü? Özellikle bu konuda farklı mutfak gelenekleri arasında nasıl farklılıklar var?
Cevap yaz